Tuzlu Pankek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tuzlu Pankek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tuzlu Pankek

Tuzlu pankek mi olurmuş canım' demeyin sonra her öğün yemek isteyeceksiniz. Misafirleri ağırlamakta en güzeli olmaya aday tuzlu pankek ile karşınızdayız. Diyet çözümlerinde, ara öğün isteklerimize kulak asan bir kurabiye veya atıştırmalık. Siz ne demek isterseniz deyin. Biz ona hafif atıştırmalık dedik.

Pankek dediğimizde ilk aklımıza gelen imgeler şekerlemeler, tatlılar geliyor.Bu saydıklarımızın hiçbirinden değil, tuzlu pankek hem hafif hem de karın doyurucu hem de tuzlu. Tatlı sevmediğinizi duyduk, dayanamadık. Hamurlusundan meyvelisine, fırınlananlardan kızartılanlara veya karışım olarak bir çok kurabiye, kek çeşiti bulunmakta. İçerisinden hangisini yapmak isterseniz yapabilirsiniz.

egzersiz

Ancak bizler günün şu dakikalarında, sizlerin bunu okuduğu vakitlerde tavsiye ettiğimiz ve bizlerin de çok sevdiği daha doğru tatlı sevmeyen arkadaşımızın ve seven arkadaşımızın bayılarak yediği bir pankek bulunuyor. Peynirden ve baharatlardan elde edilen pankekimizi, dilediğiniz her saatte ders çalışırken, ofiste, film izlediğiniz esnada, istediğiniz her vakitte yapabileceğiniz pratikliğe sahip.

Aynı zamanda kalori dostu olmakta olan tatlı, kilo aldırmaz ve içerisine konulan peynir ile protein ihtiyacımızı karşılamaktadır. Her mevsim dilediğiniz saatte tüketebileceğiniz kolaylığa sahiptir. Bir akşam tüm işlerimizi yaptıktan sonra veya güzel bir güne uyandığınızda size eşlik edebilecek en güzel yiyecek.

Sadece damağınıza güzel bir tat bırakmayacak, keyifle, herhangi bir zaman kaybetmeden yapabileceğiniz yapabileceğiniz kolaylığa sahiptir. Tarifimizi verirken sadece sizi değil, size eşlik etmesi için arkadaşınıza düşündük. Aynı anda hem tatlı yiyip hem de fit kalmanın keyfini çıkarmanızı öneririz.

"Ben tatlıcı değilim, tuzlu bir şeyler yok mu?" diyenler, sizi buraya alalım! Diyetisyenimiz Meltem'in tuzlu pankek tarifine bayılacaksınız.

Tuzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • İki parmağınız kadar peynir
  • Maydanoz, dereotu ve baharatlar
  • Tüm malzemeleri karıştır ve fırça ile yağladığın tavada arkalı önlü pişir, işte bu kadar pratik!
  • Kişi sayısına göre malzemeleri iki katına çıkarabilirsin.
  • Afiyet olsun! 

Bir önceki yazımıza https://formassist.net/blogs/diyet/aralikli-oruc-diyeti-nedir linki üzerinden tıklayabilirsiniz.

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Diyetisyen Meltem Pınar Yıldırım

Form Assist Diyetisyeni