Ramazan'da Sindirim Problemleri İçin Neler Yapmayız

Ramazan'da Sindirim Problemleri İçin Neler Yapmayız

Ramazan'da Sindirim Problemleri

Ramazan ayında sindirim problemleri yaşamaya son! Mükemmel çözümü ayağınıza kadar getirdik. Kim demiş artık 'midem yanıyor' veya 'hazımsızlık problemim var?' diye. Bundan sonra genellikle Ramazan ayında gerçekleşen hazımsızlık, kabızlık problemini  aşıyoruz.

Ramazan ayında dinimizin gerekliliği yerine getirirken akşam niyetimizi açana kadar bir şey yemiyoruz ve bu durum akşam ezanının okuması ile sonlanıyoruz. Saatler boyunca aç kalmak ve ardından kısa süre içinde bir çok şey tüketmek vücutta özellikle bağırsaklarımızda bazı problemlere yol açıyor.

egzersiz

Bunlar nedir? Hazımsızlık, kabızlık, sindirim sorunu gibi. Bu problemlerle karşılaşmamak için diğer günlerde yaptığımız ara öğünleri niyetimizi açtıktan sonra yapıyoruz. Akşam ezanından hemen sonra kısa sürede vücudumuzu doyurmak yerine bir kase çorba ile başlayarak ve yavaş tüketim sağlayarak sindirim sistemimizin kolaylıkla tüketmesine yardımcı oluyoruz.

Ayrıca akşam ezanından sonra  ara öğünlerle biraz desteklememiz gerekmektedir. Nedir bu ara öğünlerde yenilebilir veya içilebilir gıdalar? Niyetimizi açtığımızda dengeli bir şekilde midemizi yormadan, sindirim problemi olabileceğini gözeterek yedik diyelim. Kendinize belirli bir saat belirleyerek ara öğününü almaya başlayabilirsiniz. Ancak ölçülü gitmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde midemize ve sindirim sistemimize fazla yüklenmiş olmaktayız.

Sindirim Problemlerini Aşmak Artık Çok Rahat

Evet, sindirim sistemimiz artık çok rahat. Çünkü günümüzde hazır olarak ara öğünler satıldığı gibi kendi ara öğün gıdalarımızı da evde de yapabiliriz. Ramazan Ayı'na özel olarak verdiğimiz özel tarifimizi dilerseniz günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için spordan sonra, uzun süren koşulardan sonra, diyet yapanlar için ara öğün desteği veya belirttiğimiz gibi Ramazan Ayı'nda sindirim sistemimize yardımcı olabilmek için tüketebiliriz. Hem severek yapacak hem de kefile içeceksiniz.

Sindirim Problemleri mi? Biraz Ferahlayalım

Ramazan’da herkes hazımsızlıktan, şişkinlikten ve kabızlık gibi sindirim problemlerinden şikayet eder. Bu dönemde vücudun alışkın olduğu beslenme düzeninin, öğün saatlerinin dışına çıkılması sindirim sorunlarını da beraberinde getirir. Ara öğünlerde beğenerek tüketeceğiniz sindirim problemine yardımcı ferahlatıcı harika bir içecek!

Sindirim Problemine Yardımcı İçecek İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı kefir/süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yerli muz
  • 2 tam ceviz
  • Tarçın

Sindirim Problemine Yardımcı İçeceğin Hazırlanışı:

  • Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve afiyetle tüketin.
  • Sindirim problemlerimiz artık yok oldu.
  • Not: Tarif 2 porsiyondur.

Bir önceki yazımıza https://formassist.net/blogs/diyet/aralikli-oruc-diyeti-nedir linki üzerinden tıklayabilirsiniz.

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni