Çıtır Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çıtır Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çıtır Karnabahar

Bugün sizlere vitamin bakımından zengin, sağlıklı, beslenmenize yardımcı olacak Karnabahar ile Çıtır Karnabahar nasıl yapılır onu anlatacağız. Turpgiller familyasından olan ve ülkemizde de yetiştirilebilen C, K vitaminleri konusunda zengin olan Karnabahar sebzesi sağlığa yardımcı olmasının yanında düzensiz beslenmenin önüne geçebilecek kadar büyük bir lezzete sahiptir.

Akdeniz bölgesinin en değerli sebzelerinden biri olan Karnabahar; kış aylarında yemeklerde en çok tercih edilen Karnabaharın birçok faydası bulunmaktadır. Kış aylarında vücut ısısını korumak için almamız gereken besinlerin başında gelen Karnabaharın faydalarına baktığımız zaman, C vitamini ve folik asit açısından zengin olan bu sebze, metabolizma hızını arttırır.

Kansızlık, yorgunluk veya halsizlik çeken yani D vitamini eksik olan kişilerin haftada en az 3 kez karnabahar yemeği tüketmeleri hekimler tarafından önerilmektedir.

egzersiz

Karnabaharın Faydaları

Diş sağlığımız birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörlerden biri de yeteri kadar vitamin kaynağının alınamamasıdır. Eğer diş sağlığı yönünde sıkıntılı zamanlar geçiriyorsanız karnabahar tüketerek diş problemlerinizin azalması için gerekli vitamin takviyesini sağlayabilirsiniz.

Kalsiyum konusunda oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Son olarak eğer metabolizma hızlandırıcı etkisi ile istenmeyen kiloları almanıza sebep olan yiyeceklerin yerine Karnabahar tariflerini deneyebilirsiniz. Karnabahar içerisinde potasyum ve sülfürlü maddeler sayesinde kilo alımının önüne geçtiği gibi tansiyonu dengelemeye de yarar.

Düzensiz beslenme, kilo aldıran besinlerin tüketimi sonucunda kilo almaya müsait olan kişilerin sağlıksız besinler tüketmek yerine aşağıda tarifini verdiğimiz seçenek ile kilo almadan abur cubur isteğinin önüne geçmiş olup dengesiz beslenmeden uzaklaşabilirler. Kilo almaya müsait bir yapıya sahipseniz ya da kilo problemi ile mücadele ediyorsanız aşağıdaki tarifi deneyerek daha sağlıklı bir tüketim eğilimi sergileyebilirsiniz.

Çıtır Karnabahar Tarifi

  • Karnabaharları minik minik saplarına ayır ve 3-4 dakika kadar haşla.

İpucu: Karnabaharlar diri olmalı :)

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Galeta unu
  • Dilediğiniz baharatlar (tuz, sarımsak tozu, biberler vb.)
  • Zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı en fazla)
  • Karnabaharları yumurta ve zeytinyağı karışımına bulayın ve baharatlı galata unu ile karıştırın.
  • Alt üst turbo fırın ayarında 170 derecede çıtır olana kadar pişirin.

Öneri: Dip sos mutlaka yapın :) Afiyet olsun. 

Bir önceki yazımıza https://formassist.net/blogs/diyet/aralikli-oruc-diyeti-nedir linki üzerinden tıklayabilirsiniz.

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Meltem Pınar Yıldırım

Form Assist Diyetisyeni