Tatilden Sonra Düzenli Hayata Nasıl Dönebilirim?

Tatilden Sonra Düzenli Hayata Nasl Dönebilirim?

Tatilden Sonra Düzenli Hayata Nasıl Dönebilirim?

Tatilde kazanılan alışkanlıklar ve düzensizlik tatil dönüşü iş ve sosyal hayata adapte olma sürecini zorlayabilir. Bu sürecte takvimini düzenleyerek daha sağlıklı bir rutin oluşturmak mümkün. Peki nasıl ?

Uyku Düzeni

Sağlıklı uyku düzeni günlük yaşantıda daha dinamik ve pozitif olunmasına yardımcı olarak sosyal ve iş yaşantımızda hayat kalitemizi arttırmaktadır. Uyku öncesi yatakta bilgisayar, tv ya da telefonla vakit geçirmemek ve her sabah belirli bir saatte uyanmak uyku düzenlemesinde önemlidir. Uyku öncesi kafeinli içeceklerden uzak durmak ve yatağa yatmadan önce esneme egzersizleri yapmak uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur.

egzersiz

Kontrollü Karbonhidrat Tüketimi

Sağlıksız karbonhidrat tüketimini azaltmak, ödemi azaltmakla beraber organ ve bel çevresi yağlanmasına önlem almakta önemli rol oynamaktadır. Sağlıklı karbonhidratları kontrollü bir şekilde tüketmek sağlıklı kilo vermeye ve incelmeye destek olur.

Alkolü Sınırlama

Alkol tüketiminin sınırlanması karaciğer yağlanmasına engel olmak açısından önem teşkil etmektedir. Tatil dönüşü alkol yerine su ve şekersiz içecekler tüketmeye özen gösterilmelidir.

Tuz Tüketimi Azaltımı

Tuz, vücutta sıvı birikmesine sebep olarak şişkinlik ve huzursuzluk hissine neden olur. İhtiyaç duyulmadıkça tuzdan kaçınılmalıdır.

Egzersiz Rutini

Düzenli egzersiz programı oluşturarak tüm kas gruplarını çalıştıracak egzersizler yapılmalı, haftada en az üç gün egzersiz programı uygulanmalıdır. Program, cardio çalışmalarıyla desteklenmelidir. Açık havada 35-40 dakikalık tempolu yürüyüşler yapılabilir.Kısa mesafelerde araç kullanımı yerine yürümek gibi alışkanlıklar kazanarak hareketlilik arttırılmalıdır.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Pelin İpekören

Form Assist Kişisel Egzersiz Koçu


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın