Meşgul Bir Kadın Egzersiz Yapmak İçin Ne Yapmalı?

Meşgul Bir Kadın Egzersiz Yapmak İçin Ne Yapmalı?

Egzersiz Yapmak İçin Ne Yapmalı?

Düzenli olarak egzersiz yapmaya başlamak istiyorsun. Egzersizin vücudun için ve hatta daha da önemlisi zihnin için de çok önemli olduğunu biliyorsun. Egzersiz yapmak daha az stresli ve daha enerjik hissetmene yardımcı olmakla beraber seni daha güçlü tutarak kilo vermene ve sağlıklı kilonu korumana en büyük desteği verecek.

egzersiz

Bunların hepsini biliyorsun, ancak bir sorun var. Yoğun programında egzersize yer vermekte zorlanıyorsun. Düzenli egzersiz yapmayı planlasan bile, günlük rutinlerin ve sorumlulukların önüne çıkıyor. Ev, iş ve çocuk gibi sorumluluklar kendine ayırman gereken zamanı genellikle engelliyor.  Ertelenmeler motivasyon kaybına sebep oluyor ve sürecin uzuyor.

Ancak bilmelisin ki egzersizi hayatına yerleştirmen, iş yoğunluğunun üstesinden gelmene ve koşuşturmalı günlük hayatında yolunu bulmana yardımcı olacak. Öncelikle ne için düzenli egzersiz yapmak istediğini kendine hatırlat ve egzersiz yaptığında nelerin yoluna gireceğini analiz et.

Bir plan yap ve başla. Kısa hedefler belirleyerek öncelikle günde sadece minimum 15, maksimum 30 dakikanı egzersize ayır. Bir hafta boyunca planına harfiyen uy ve yapabildiğini farket. Başlangıçta süreyi kısa tutman alışkanlık kazanman ve motivasyon kaybetmemen için önemli. Süreci yavaş yavaş arttırarak adaptasyon sürecini ilerlet.

Bir kadın, işler zorlaştığında yoldan ayrılmama konusunda çok daha cesur davranır. :) Bugün ilk günün ve stresi azaltmaya, kendini daha güçlü ve iyi hissetmeye şimdiden başla. Kendine güven ve pazartesi değil,  bugün başla.

Pelin İpekören

Form Assist Egzersiz Koçu

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Birebir antrenörle çalışmaya uygun zaman ve imkan bulamıyorsan, yanındaymış gibi egzersiz yapabileceğin, mesajlaşabileceğin, egzersiz sırasında soru sorup video paylaşabileceğin ve kişisel antrenör deneyimini en yakın şekilde deneyimleyebileceğin Form Assist uygulamamızı indir. :)


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın