Kişisel Antrenör Seçerken Başlıca Dikkat Etmen Gerekenler

Kişisel Antrenör Seçerken Başlıca Dikkat Etmen Gerekenler

Kişisel Antrenör Seçerken Başlıca Dikkat Etmen Gerekenler

Kişisel antrenör seçerken başlıca dikkat etmen gerekenler etmenler olduğunun farkında mısın? Kişisel egzersiz eğitmeniyle çalışmak daha hızlı bir süreç olmakla beraber aynı zamanda daha motive edici bir egzersiz rutini de sağlıyor. Daha önce egzersiz yapmamış olabilirsin. Kişisel antrenörle çalışmadıysan doğru antrenörünü nasıl seçmelisin? Nelere dikkat etmeli, neleri sorgulamalısın?

Eğitim

Kişisel egzersiz koçunun aldığı eğitimi bilmek senin en doğal hakkın. Bu sebeple eğitim seviyesini sormaktan çekinmemelisin. Bir egzersiz koçu ile çalışabilir.  Bu kendinle ilgili verdiğin önemli bir karardır. İstikrar sağlamak için en önemli faktörlerden biri kişisel egzersiz koçunun eğitimli ve donanımlı olmasıdır.

İlk Yardım

Kişisel antrenör seçerken başlıca dikkat etmen gerekenler her şeyden önce ilk kural güvenliğimizdir. Herhangi bir sorun anında ilk yardım yapabilecek bilinçli bir eğitmenle çalışmalısın.

Motivasyon

Sana gerekli motivasyonu sağlamalı ve enerjini yüksek tutmalı. Bedenini ve sağlığını koruman adına gerekli disiplini sağlanmalı. Bu süreçte yalnız değil bir takım arkadaşıyla ilerlediğini hissettirmeli.

egzersiz

Uzmanlık Alanı

Sana herhangi bir şekilde edindiği bilgiyle değil, uzmanlık alanı olan dalda eğitmenlik yapmalı.

Hareket Bilgisi ve Doğru Aktarım

Hareket isimlerini doğru bilmelisin. Sana en güvenli ve en doğru pozisyonda, vücut kontrol ve bütünlüğünü sağlayacağın şekilde uygulama yaptırmalı. Sana program sırasında kullandığı dil sade, anlaşılır ve net olmalı.

Risk Faktörleri

Sana program hazırlamadan önce belirli test ve analizler yaparak risk faktörlerini belirlemeli, güvenli bir yol izlemeli.

VO2 Max Testi

Kardiyovasküler dayanıklılığını belirleyecek bu test ile, senin için güvenli ve verimli olacak olan egzersiz şiddetini belirlemektedir. Ayrıca uygun nabız aralığını belirlemelidir.

Vücut Analizi

Yüzde yüz doğruluk sağlamamaktadır. Sana yapılacak olan vücut yağ kas analizini doğru koşullarda yaparak değişimini gözlemleme adına kullanmalı.

Postür Analizi

Vücut tipini belirlemeli ve doğru duruş için izlenmesi gereken süreci belirleyerek egzersiz programını bu yönde hazırlamalı.

Açı Kontrolü

Egzersizleri uygulama sürecinde hareket ve doğru eklem açılarının kontrolünü dikkatle sağlamalı, gerekli düzeltmeleri yapmalı.

Doğru Ağırlık Seçimi

Hareket bütünlüğünü bozmadan seni en pozitif şekilde etkileyen egzersiz ağırlıklarını seçerek fazla yüklenmelerden kaçınmalı, kazanımla beraber ilerleyen süreçte gereken kontrollü arttırmaları yapmalı.

Kişisel Antrenör Seçerken Başlıca Dikkat Etmen Gerekenler : Alternatif Egzersiz

Her egzersizi yapamıyor olman seni başarısız yapmaz. Bazı egzersizler başlangıçta sana iyi hissettirmeyebilir. Ancak bu da motivasyon kaybına sebep olabilir. Bu tür anlarda eğitmenin egzersizini aynı yoğunlukta ve aynı bölgeye etki eden uygun bir egzersizle revize edebilmeli.

Egzersiz Sırasında Gözlem

Programını uygularken seninle ilgili kişisel notlar almalı, süreci doğru ve verimli bir şekilde yönlendirmeli.

Düzenli Takip

Belirli periyotlarda ölçüm ve analizleri tekrarlayarak değişimi gözlemlemeli, programı güncel tutmalı.

Gerçekçi ve Yapıcı Geri Bildirim

Sürecinle ilgili sana gerçekçi süreler belirlemeli ve hayal kırıklığı yaratmamalı. Yakın hedefler belirlemeli ve motivasyonu bu şekilde sağlamalı. Amaç sadece kilo verdirmek değil sağlıklı bir duruşla beraber sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmak olmalı. Birebir antrenörle çalışmaya uygun zaman ve imkan bulamayabilirsin. Ancak yanındaymış gibi egzersiz yapabileceğin, mesajlaşabileceğin bir uygulama var.

Hatta egzersiz sırasında soru sorup video paylaşabileceğin ve kişisel antrenör deneyimini en yakın şekilde deneyimleyebileceğin Form Assist uygulamamızı indir. :) Sana özel egzersiz programların bulunmakta. Ancak günlük rutinine dahil edebileceğin, tatilde ve seyahatlerde de rahatlıkla uygulayabileceğin ücretsiz programlardan yararlanabilirsin. :)

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Pelin İpekören

Form Assist Egzersiz Koçu 


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın