Kas Kramplarına Ne İyi Gelir? Neler Yapmayalım?

Kas Kramplarına Ne İyi Gelir? Neler Yapmayalım?

Kas Kramplarına Ne İyi Gelir?

Kas krampları günün herhangi bir saatinde ve vücudun hemen hemen her bölgesinde olabilir. Bir kişinin kolunda, bacağında veya herhangi bir bölgesinde yaşayabileceği bir kasın istemsiz kasılmasıdır. Sağlık uzmanlarına göre genellikle vücudun uyku, su veya temel minerallerinin azaldığı anlamına gelir. Yani ana sebepler yorgunluk, dehidrasyon ve mineral kaybıdır.
 Her yaştan insan kas spazmı yaşayabilir.

beslenme

Fiziksel aktivite ile aşırıya kaçan bir yetişkin, kas yorgunluğuna neden olabilir ve kas spazmı yaşaması çok yüksek bir ihtimaldir.
 Çoğunlukla, kas spazmları zararsızdır ve seviyesine göre evde yapılabilecek basit tedavilerle süreç olumlu desteklenebilir.

Esneme

Herhangi bir egzersizden önce mutlaka esneme egzersizler yapılmalıdır. Eğer egzersiz sırasında spazmlar oluşursa hareketi durdurarak etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapılarak esnetilmelidir. 

Ağrı azaldığında egzersize devam edilmesinde sakınca yoktur. Egzersiz yapılan günün sonunda tekrar spazm olacağına dair endişe duyuluyorsa, akşamları kaslar ve endişe duyulan bölge tekrar esnetilebilir.

Isı ve Buz


Spazm ortaya ilk çıktığında kaslara sıcak bir kompres uygulanmalıdır. Spazm durumu geçtikten sonra belirli aralıklarla buz uygulanması bölgeyi rahatlatacaktır.

Su tüketimi

Dehidrasyon kas spazmlarını tetikleyebilir. Her gün ihtiyaç duyulan su tüketimi sağlandığından emin olunması gerekmektedir. Özellikle egzersiz rutinine sahip olan kişiler, egzersiz esnasında su tüketmeye çok daha fazla özen göstermelidir. 

Egzersiz sırasında yeterli miktarda su alıp almadığınızı belirlemenin iyi bir yolu, aktivite bittiğinde tuvalete gitme isteğinin olup olmadığıdır. Eğer tuvalete gitme isteği yoksa su tüketimi arttırılmalıdır.

İlaç Kontrolü

Kas spazmı, vücudun magnezyum veya potasyumda bir azalma yaşandığının işareti olabilir. Bazı ilaçlar sıklıkla buna neden olabilir. Devamlı olarak ilaç kullanılıyorsa ve kas spazmı yaşanıyorsa sağlık uzmanına danışılması gerekmektedir. İhtiyaç duyulursa, vücuttaki bu minerallerin seviyelerini belirlemek için testler yapılabilir.

Meyve ve Sebze Tüketimi

Kas spazmı, vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almadığınızın bir işareti olabilir.Uzmanlar gün içersinde tüketilen meyve ve sebzelerin miktarının artırılmasının kas kramplarının üzerinde olumlu etkisi olabileceğini belirtiyor.

Profesyonel Destek

Kas spazmı şiddetli ağrı, güçsüzlük eşlik ediyorsa sürecin ilerlenmesi beklenmeden mutlaka bir tıp uzmanına danışılarak destek alınmalıdır.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Form Assist Egzersiz Koçu

Pelin İpekören


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın