Jogging Nedir? Jogging Faydaları Nelerdir?

Jogging Nedir? Jogging Faydalar Nelerdir?

Jogging Nedir?

Jogging yürümeye benzer, her zaman ve her yerde yapılabilir. Hızlı tempoda yürümek veya rahat adımlarla koşmak olarak bilinir ve her yaştan bireye uygundur. Yine, yürüyüşteki gibi kas tonunuzu ve gücünüzü geliştirir ve stresi azaltır, ayrıca osteoporoz, artrit ve kalp hastalığı ile de mücadele sürecini olumlu etkiler.

Programınıza başlamadan önce doktorunuza danışın. Isınmak için hızlı bir yürüyüşe veya yavaş bir koşuya gidin ve esneme egzersizlerinizi yapın. Yavaşça, rahat bir koşu temposu oluşturun. İdeal olarak topuğunuza kadar inmeli ve ayak parmaklarınızdan tekrar kendinizi itmelisiniz.

egzersiz

Jogging, karın yağını azaltmaya yardımcı olur.  Veya kötü iştahınız varsa, koşu yapmak iştahınızı artıracaktır. Daha uzun mesafeler koşmaya başladığınızda, vücudunuzu beslemek için daha düzenli yemeye başlayacaksınız.

Jogging, stres azaltmada önemli bir etkiye sahiptir. Aerobik egzersiz pozitif kalmanın harika yollarından biridir. Stresli olduğunuzda, yeterince uyumak önemlidir. Egzersiz yapan kişiler daha hızlı uyurlar, uyandıklarında daha dinç ve tazelenmiş hissederler. Egzersiz beyne giden kan akışını arttırır, konsantre olurken yardımcı olabilecek ekstra şeker ve oksijeni sağlar.

Koşmayı hayatlarının bir parçası haline getiren kişiler bunu fiziksel, sosyal ve zihinsel faydalar için yapar. Genellikle koşmanın erişilebilirliği ve ekipmana ihtiyacı olmaması sebebiyle tercih edilir ve her yerde yapılabilir. Yaş farketmeksizin 50'li, 60'lı ve 70'li yaşlarında da spor yapan bir çok  insanın kanıtladığı gibi koşmaya başlamak için asla geç değildir.

diyet

Yağ yakmaya başlamadan önce vücudun gerekli adaptasyon sürecinin tamamlanması çok önemlidir. Bu yüzden yeni başlayanlar için 20-35 dakika koşu önerilir. Bu mümkün değilse, hızlıca yürüdüğünüzden emin olun ve süreyi 40 dakika veya 50 dakikaya uzatmaya çalışın. Başka bir seçenek aralıklı olarak koşu yapmaktır.

 5 dakika boyunca güvenli tempoda koşu yapmayı ve 2 dakika boyunca yürümeyi deneyin. Kondisyonunuz geliştikçe ne kadar süre koşacağınızı artırın. Her hafta veya her iki haftada bir 5 dakika eklemeyi deneyin. Yaklaşık 40 dakika ila 50 dakika koşmayı hedefleyin. Programınızı egzersizlerle sık sık destekleyin ve çeşitlendirin.

 

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Form Assist Kişisel Koçu

Pelin İpekören


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın