Histerektomi'de (Rahmin alınması) Egzersizin Önemi

Histerektomi'de (Rahmin alınması) Egzersizin Önemi

Rahmin alınması

Histerektominin iyileşme sürecinde güç kazanmak için ne yapabiliriz ? Bu süreçte güç kazanmamıza yardımcı olacak bir çok egzersiz var. Bunlardan en önemlisi de ''Pelvic Tilt'' egzersizi. Her koşulda uygulayabileceğin bu egzersiz, sadece iyileşme sürecinde değil, sonraki süreçte ve günlük hayatında da çok şey değiştirecek. Ancak öncelikle aşağıdaki maddeleri dikkatle oku.

  • Vücudunu dinleyerek hazır olduğunu anlamalısın.
  • Herhangi bir egzersiz ve diyet uygulamasına başlamadan önce mutlaka doktorundan onay almalısın.
  • Egzersizler sırasından herhangi bir acı ya da rahatsızlık hissedersen durmalı, uzmanlardan destek almalısın.

diyet

Pelvic Tilt

Düz bir zeminde iki dizin bükülü olacak şekilde sırt üstü uzan ve ellerini vücudunun yanına, avuç içleri yerde olacak şekilde yerleştir. Ayakların yerle temas halinde ve kalça genişliğinde açık olsun. Nefes alarak vücudunu gevşet ve ardından nefes vererek belini zemine bastırmaya çalış.

Tüm nefesini boşalttıktan sonra egzersizi tekrarla. Egzersizi uygularken karın ve kalça kaslarını sıkmayı unutma. (Başlangıçta belinin altına  bir havlu koyarak, belinle havluya bastırabilirsin.) Egzersizlere kademeli olarak başla ve her gün sayıyı arttır. Gün boyunca düzenli aralıklarla 5-10 tekrarı hedefle.

Bu egzersizden kaytarmana gerek yok. Gün içinde ayaktayken ya da otururken uygulayabilirsin.  Özellikle histerektomi sonrası iyileşmeye ve vajinal idrar kontrolünün tam anlamıyla geri kazanımına destek olur. Hayatının geri kalanında bu egzersize devam etmeli, günlük rutinine eklemelisin.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Form Assist Egzersiz Koçu

Pelin İpekören


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın