Eliptik (Crosstrainer) ve Yararları Neledir?

Eliptik (Crosstrainer) ve Yararlar Neledir?

Eliptik (Crosstrainer) Nedir?

Eliptik tüm vücudu çalıştırır, eklemler üzerinde baskı kurmamakla beraber son derece iyi aerobik egzersiz sağlar. Eliptik sayesinde bacaklarınıza, kalça ve diz eklemlerinize binen gerilim azalır. Eklemlerde daha az baskı, yaralanmaya yol açabilecek daha az zorlanma olasılığı olduğu anlamına gelir. 

Çoğu egzersiz makinesi türüyle ilgili en büyük sorunlardan biri, hareketler sırasında bir noktada ağrıya veya yaralanmaya neden olabilecek baskı veya darbenin olmasıdır. Ayaklarınız eliptik makinelerin büyük pedallarıyla teması kesmediği için, koşu bandı ekipmanında olduğu gibi ayaklarda, ayak bileklerinde veya dizlerde sarsılma yaşatmaz.

egzersiz

Bunun yerine eliptik aslında yürüme, koşma veya koşu sırasında kalçaların, dizlerin ve ayak bileği eklemlerinin doğal hareket sırasını taklit eder. Bununla birlikte, yürüme, koşma ve koşu eylemlerinin aksine, eliptik bir yapılırken hareketlerin uygulanma süresi. boyunca ayaklarınız desteklenir ve yürürken veya koşarken her adımdan gelen sarsıntı etkisi ortadan kaldırılır.

Spor fizyologları, alt vücut eklemlerinin biri koşarken aldığı etkinin vücut ağırlığının iki buçuk katı olduğu tahmin etmektedir. Kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini zorlamanın yanı sıra, bu aynı zamanda sırtın alt kısmında da önemli bir etkiye sahiptir. Egzersiz rutinleriniz için eliptik  kullanmak, bu tür etkiyi neredeyse sıfıra indirir. Eklem gerginliğini daha da azaltmak için pedallar doğal adımınıza daha iyi uyum sağlar. 

Sabit bisikletler ve kürek gibi makinelerin aksine eliptik bir makine, minimum etkiyle bir ağırlık egzersizi yapmanızı sağlar. Ağırlık egzersizlerinin ileri yaşlı nüfus için bir başka büyük endişe olan osteoporoz oluşumunu azaltabileceği uzmanlar tarafından çalışmalarda gösterilmiştir.

Eliptiğin en önemli özelliklerinden biri de aynı anda hem üst hem de alt gövdeyi çalıştırmayı sağlamasıdır. Eliptik ile hamstringlerinizi, kuadrisepsinizi, kalça kaslarınızı, sırtınızı, göğsünüzü, pazılarınızı ve trisepsinizi aynı anda çalıştıran eksiksiz bir egzersiz yapabilirsiniz.  Ek bir fayda olarak, daha kısa sürede daha fazla kalori yakabilirsiniz.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Form Assist Egzersiz Koçu

Pelin İpekören


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın