Egzersiz Sonrası Kas Ağrısı

Egzersiz Sonrası Kas Ağrısı

Egzersiz

Antrenmanlar sırasında amaç kaslarda mikrotravmalar yaratmaktır. Kas, iyileştikten sonra güç ve yoğunluk kazanır. Ancak iyileşme sürecinde acı ve ağrı hissi yaşanır. Aynı zamanda egzersize uzun süre ara verildiğinde de bu ağrılar yaşanır. Adaptasyon sürecinde de ağrı hissetmek normaldir. Egzersiz rutinine sağlıklı bir şekilde adapte olmak için direnci kademeli olarak arttırmak sürecin daha ağrısız olmasına yardımcı olacaktır.

egzersiz

Ağrı devam ederken neler yapılmalı?

  • Yataktan kalkmakta zorlanıyorsan veya çömelme gibi hareketlerde tekrar kalkmak seni zorluyorsa vücuduna biraz daha zaman vermelisin. Bu süreçte esneme egzersizlerinin yanısıra köpük rulo kullanarak iyileşme sürecini destekleyebilirsin.
  • Merdiven çıkmakta zorlanıyorsan bunun yerine yürüyüş,  bisiklet ya da yüzme gibi düşük yoğunluklu egzersizlere odaklanabilirsin.
  • Vücuduna iyileşmesi için gerekli zamanı verdiğinden emin olmalısın.
  • Kas ağrıları hemen ortaya çıkmayabilir. Genelde 24 ila 48 saat sonra daha yoğun hissedilebilir. Ancak 3-4 gün ara verilmesine rağmen ağrı hafiflemiyorsa doktor görünmek önlem alma açısından önem taşır.

Kas Ağrısını Hafifletmen İçin 4 İpucu

Isınma

Kaslarını yoğun bir egzersiz programına hazırlamak için vücut sıcaklığını arttır ve ısınma egzersizleri yap.

Kontrollu Sıvı Tüketimi

Kolay sindirilebilir sıvılar tüketmeye özen göster ve egzersiz sırasında gerekli su tüketimini sağla.

Buz

Ağrı ve iltihabı azaltmak için buz tedavisi yapmaya özen göster, olası bir sakatlık riski yaşadığında bölgeye buz kompresi uygula.

Kardiyo

Kardiyo çalışmaları kan akışını arttırır ve egzersiz sırasında kaslara oksijen, protein, demir gibi besinleri taşıyarak iyileşmeyi destekler. Egzersiz programlarında kardiyoya yer vermeyi unutma.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Kişisel Egzersiz Koçu

Pelin İpekören


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın