Denge Egzersizlerinin Başlıca Yararları

Denge Egzersizlerinin Başlıca Yararları

Denge Egzersizleri

Geliştirilmiş dengenin, yaralanma riskinin azalmasından geliştirilmesine ve hatta potansiyel olarak ömrünün uzamasına kadar fayda gösterebilir. Denge egzersizlerini hayatınıza katmanızı sağlayacak başlıca sebeplerden bahsedelim.

İyileştirilmiş ve geliştirilmiş bir denge, insanlar için yaralanmaları önleme konusunda son derce etkili ve yararlı olmuştur. Sporcular için denge çalışması, önemli ölçüde daha düşük yaralanma riski ile ilişkilidir. Sadece basit bir ayak burkulması günlük yaşantınızın tamamını etkileyebilir ve ilerleyen zamanda da ayağınızın burkulmaya yatkın hale gelmesine sebep olacaktır.

egzersiz

Düzenli denge çalışmaları burkulma riskini yaklaşık olarak %40 civarında azaltabilir. Gelişmiş bir denge özellikle yaşlılar için yaralanmaya sebep olan düşme gibi durumları önleyebilir, kalça kırığı sakatlanmalarının önüne geçebilir. Bedeninize yapacağınız böylesine küçük bir çaplı bir yatırım büyük olumlu sonuçlara destek olacaktır.Kas gruplarınızı daha çalışmadıkları bir şekilde beraber çalışmaya zorlamak,  kas gruplarının daha iyi kontrol edilmesine destek olabilir.

Kaslarınızı sinerjik olarak nasıl kullanacağınızı öğrenmek, sırt ağrısı veya diğer sağlık sorunları olma şansını da içeren ve bu  sorunların çözülmesinin yararlarına sahip olabilecek duruş ve gücün  arttırılmasına yardımcı olabilir .

Geliştirilmiş denge ve kas grubu koordinasyonu,  doğal olarak zorlu görevler sırasında vücudunuzun kendini kontrol etme yeteneğini artıracaktır. Sporcular için bu, daha fazla çeviklik, daha hızlı reaksiyon süreleri ve daha iyi genel performans anlamına gelir. Sporcu olmayanlar için, kısa bir süre için bir bastonun kullanımını bırakabilmek veya kaldırımlara bağlı kalmak yerine parkta çim üzerinde güvenli bir şekilde yürüyebilmek anlamına gelebilir.

Dengelemenin bilişsel faydaları olduğu kanıtlanmıştır. Denge çalışmaları, beynimizin dengeden sorumlu bölgelerine olumlu etki ederek , aslında bir bütün olarak beyne fayda sağlayabileceğini düşündürmektedir. 

Denge egzersizleri herhangi bir ekipman olmaksızın yapılabildiği için herhangi bir mazeret ya da ertelemek için sebep sunmamaktadır. İstenilen anda ve zamanda kolaylıkla yapılabilme imkanı sunar.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Pelin İpekören

Form Assist Egzersiz Koçu


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın