Aktif Bir Yaşam Tarzı Edinmek Hayatınıza Neler Katar?

Aktif Bir Yaşam Tarzı Edinmek Hayatınıza Neler Katar?

Aktif Bir Yaşam ile Kendinize Yatırım Yapın

Her yaştan çocuk, ergen ve yetişkin düzenli fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyar.  Fiziksel aktivitenin faydalarını anlamak ve ne kadar aktif olmanız gerektiğini bilmek, sağlığınızı korumanıza ve genel yaşam kalitenizi artırmanıza yardımcı olabilir. Düzenli fiziksel aktivitenin bazı faydaları aşağıdaki gibidir.

Düzenli fiziksel aktiviteye dahil olmak ya da sağlıklı seçimler yapmak, pahalı sağlık hizmetlerine neden olabilecek birçok sağlık sorunu riskini azaltabilir. Bu süreçten kendinize doğru şekilde yatırım yapmanız, ilerleyen zamanda daha yüklü meblağalarda kayıplar yaşamanızın önüne geçecektir.

egzersiz

Hayattan Beklentinizi Arttırın

Çok sayıda çalışma, düzenli fiziksel aktivitenin yaşam beklentisini arttırdığını ve erken ölüm riskini azalttığını göstermiştir. Araştırmalar daha aktif olan insanların daha sağlıklı olma ve daha uzun yaşama eğiliminde olduğunu göstermektedir.

Hayat Kalitenizi Arttırın

Hareketsiz bir yaşam tarzı ve fiziksel aktivite eksikliği, bir kişinin vücuduna zarar verebilir. Fiziksel hareketsizlik, belirli kanser türleri, çok sayıda kronik hastalık ve zihinsel sağlık sorunları için artan bir risk ile ilişkilidir. Bununla birlikte, egzersizin ruh halini ve zihinsel sağlığı geliştirdiği gösterilmiştir ve çok sayıda sağlık yararı sağlar. Elbette fiziksel aktiviteler, başka türlü yapamayacağınız şeyleri yapmanızı da sağlar.

Sakatlanma Riskinizi En Aza İndirin

Düzenli egzersiz ve fiziksel aktivite kas gücünü, kemik yoğunluğunu, esnekliği ve stabiliteyi artırır. Fiziksel aktivite, özellikle yaşlandıkça kaza sonucu yaralanma riskini ve dayanıklılığını azaltabilir. Örneğin, daha güçlü kaslar ve daha iyi denge, kayma ve düşme olasılığınızın daha düşük olduğu anlamına gelir ve daha güçlü kemikler, yuvarlanma durumunda kemik yaralanmalarına yakalanma olasılığınızın daha düşük olduğu anlamına gelir.

Sağlığınızı Koruyun 

Fiziksel aktivitenin birçok sağlık avantajı vardır. Düzenli egzersiz ve fiziksel aktivite güçlü kasları ve kemikleri destekler. Solunum, kardiyovasküler sağlığı ve genel sağlığı geliştirir. Aktif kalmak, sağlıklı bir kilo vermenize, tip 2 diyabet, kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza ve bazı kanser riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

 Aktif kalmak sağlık ve zindeliğin korunmasının çok önemli bir parçasıdır. Başlangıçta aşağıdaki maddeler size yardımcı olacak ve aktif hayata adım atmanızı kolaylaştıracaktır.

  • Ailenizi de daha aktif olamaya teşvik ederek fiziksel aktiviteyi bir hayat tarzına getirebilirsiniz.
  • Başlangıçta günlük veya haftalık hedefler belirleyin ve hedefinize ulaşmak için çabalayın.
  • Sizi teşvik eden insanlarla olun ve çevrenizdeki insanları teşvik edin. 
  • Bu sorumluluk duygunuzu arttıracaktır.
  • Tüm ailenizle birlike açık havada egzersiz veya yürüyüşler yapın.
  • Aktif  hobiler edinin ve gün içersinde mutlaka belirli bir saat diliminizi spora ayırın.
  • Egzersiz ve fiziksel aktiviteyi günlük rutininizin kalıcı bir parçası haline getirin.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Pelin İpekören 

Form Assist Egzersiz Koçu


Yorum bırak

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın