Evde Kolayca Yapabileceğiniz 6 Yağ Yaktıran Egzersiz

Evde Kolayca Yapabileceğiniz 6 Yağ Yaktıran Egzersiz

Pandemi döneminde spor salonuna gitmek sağlık açısından insanları tedirgin etmeye başladı. Bu nedenle bir çoğumuz evlerine kapanarak hareketsiz bir yaşam içine girdi. Herkesin evde olduğu bu dönemde uzun süreli hareketsiz yaşam, istenmeyen kilo alımı gibi pek çok şeye neden oldu. Bu süreçte alınan kiloları sağlıklı bir şekilde vermek için ev ortamında rahatlıkla yapabileceğiniz pek çok yağ yakımını arttıran egzersiz bulunmaktadır. Bu egzersizleri düzenli olarak uyguladığınız taktirde hareketsiz yaşantının getirdiği istenmeyen kilo alımının önüne geçmiş olacaksınız.

          egzersiz

 

  • Jumping Jack 

Bacaklarınız hafif açık, kollarınızı serbest bırakın. Ardından zıplayarak; aynı anda hem kollarınızı başınızın üzerine doğru kaldırmalı, hem de ayaklarınızı geniş açıda iki yana açmalısınız. Tekrar ilk pozisyona döndükten sonra hareketi hızlı bir tempoda tekrarlamalısınız.

 

  • Mountain Climber 

Kollar omuz genişliğinde açık, avuç içleri yerde sabit, vücudun yere paralel poziyonda iken şınav pozisyonu alın. Bu pozisyonda nefesle birlikte sırasıyla dizlerinizi karnına çek ve başlangıç pozisyonuna geri dön. Hareketi hızlı bir tempoda tekrarla.

 

  • Plank

Kollar omuz genişliğinde açık, avuç içleri yerde sabit, vücudun yere paralel pozisyonda iken şınav pozisyonu alın. Bu pozisyonda sabit bir şekilde belirli bir süre durun.

 

  • Bicycle crunches

Eller başın arkasında, kalça ve dizler 90 derece bükülü pozisyonda sırtüstü uzan. Nefesle birlikte üst gövdeni yerden kaldır ve gövdeni döndürerek çapraz diz ve dirseğini birbirine dokundur. Başlangıç pozisyonuna geri dön ve hareketi diğer taraf ile tekrarla.

 

  • Russian Twist

Dizlerinizi hafifçe bükerek yere oturun ve ayaklarınızı yukarı doğru kaldırın. Omurganın dik duruşunu koruyarak vücudunuz ‘’V’’ şekli alacak şekilde üst gövdenizi yerden kaldırın. Bu pozisyonda nefesle birlikte üst gövde sağ ve sol yöne döndürülerek hareket tekrarlanır.

 

  • Jumping Squat

Ayaklarını omuz genişliğinde açarak ayakta dur. Nefesle birlikte kalçanı dizlerine yaklaştırarak çömel. Dizlerinin ayak parmak uçlarının önüne geçmemesine dikkat et. Nefesini verirken ayağa kalk ve parmak uçlarında yükselerek zıpla.

 

Ev ortamında hiçbir ekipman gerekmeden yapabileceğiniz bu 6 yağ yakım egzersizinin her birini; 30 saniye x 2 tekrar olacak şekilde uygulamaya başlamalısınız. Zamanla tekrar sayısını ve süresini arttırabilirsiniz. Bu 6 egzersiz ile pek çok kas grubunuzu aktive etmiş ve tüm vücudunuzda yağ yakımını arttırmış olacaksınız. Herhangi bir fiziksel rahatsızlığı olan kişilerin bu egzersizleri yapmadan önce alanında uzman kişi ya da kişilere danışması gerekmektedir.

 

 

Fzt. Özlem ÖZTEPE

Form Assist Fizyoterapisti ve Egzersiz Danışmanı