5 Ufak Adımda Beslenme Alışkanlığını Gözden Geçir

5 Ufak Adımda Beslenme Alışkanlığını Gözden Geçir

Beslenme Şeklin Doğru mu?

Düzenli olarak beslenme ve sıvı tüketimine dikkat etmene rağmen kilo verememekten, sağlıklı olamamaktan mı yakınıyorsun? Su içsem yarıyor diyorsan bir kaç şeyi gözden geçirmelisin. Bugünden itibaren ufak bir defter edin ve yediğin her şeyi atlamadan bu deftere yaz. Gece uyumadan önce yazdıklarını kontrol ettiğinde aslında ne kadar çok bilinçsiz kaçamağın olduğunu fark edeceksin. Bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsan FormAssist diyetisyenleri beslenme konusunda sana yardımcı olacak :)

egzersiz

Günlük Beslenmende Nelere Yer Veriyorsun?

Defteri kontrol ettiğinde hep aynı tarz yiyecekleri görüyorsan besin tüketim tarzını değiştirmen gerekiyor olabilir. Kilo vermenin, almanın veya formda kalmanın anahtarı dengeli ve yeterli beslenmektir.

Beslenme: Ne Kadar Paketli Gıda veya Şekerli İçecek Tüketiyorsun?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki paketli gıdalar veya şekerli içecekler ihtiyacın olan kalori kadar tüketilmiş olsa bile vücutta yağlanma yapıyor. Beraberinde ise bir çok hastalık riskini artırıyor ve süreci ilerletiyor.

Yeteri Kadar Sıvı Tüketiyor Musun?

Beslenmene olduğu kadar gün boyu en az 2 litre su içmeye dikkat etmen gerekiyor. Deftere baktığında 8-10 su bardağının altında kalıyorsan yeteri kadar sıvı tüketmiyorsun diyebiliriz. Çay, kahve, meyve suyu, çorba, ayran, maden suyu ve bitki çayları sıvı tüketimine destek olur ancak su yerine geçmeyeceğini unutma. Üstelik çok fazla kafeinli içecek tüketirsen (kola, kahve, çay, yeşil çay vb.) sıvı gereksinimini karşılayamazsın aksine vücudundan sıvı kaybetmeye neden olursun. Bu da vücuduna iyilik değil, kötülük yapıyor anlamına geliyor.

Ne Kadar Hareketlisin?

En fazla iki saat oturman gerektiğini söylesem bana ne derdin? Masa başında çalışıyorsan, evde oturup olduğun yerde kalıyorsan harekete geçmeye başlamalısın. Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı günde 10.000 adım atmanı öneriyor. Neden mi? Çünkü daha sağlıklı ve daha dinç kalmana yardımcı olacaktır. Hemen 10.000 adım atamasan da zamanla kapasiteni artırabilir, ofisteysen bir iki durak önce inip yürüyebilirsin. Böyle ufak çözümlere ihtiyacım yok, iyiyim ben diyorsan unutma ufak değişiklikler bazen büyük değişikliklerden daha fazla fark yaratırlar…

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Meltem Pınar Yıldırım

Form Assist Diyetisyeni