Süt ve Süt Ürünleri Dışında Tercih Edeceğiniz Kalsiyum Kaynakları

Süt ve Süt Ürünleri Dışında Tercih Edeceğiniz Kalsiyum Kaynakları

Süt Ürünleri ve Kalsiyum Kaynakları

Günlük almamız gereken kalsiyum miktarı 1200 mg’dır. 1 su bardağı sütün 238 mg kalsiyum içerdiğini baz alarak günlük tüketmemiz gereken miktarı hesaplayabiliriz. 

Badem

Badem 30 gramında 100 mg kalsiyum içerir. Aynı zamanda kolesterol düşürücü etkisi ile bilinen badem her gün rahatlıkla tüketilebilir.

Brokoli

Buharda pişmiş brokoli yüksek kalsiyum içerir. Buharda pişmiş haliye, salatalara eklenerek veya çiğ olarak tüketilebilir.

diyet

Börülce

Börülce sadece kalsiyum açısından zengin değil aynı zamanda potasyum, fola ve diğer bileşenleri de içeriyor.

İncir

Taze incir kalsiyumun iyi kaynaklarından biridir. 4 orta boy incir 100 mg’dan fazla kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Susam

Susamın kullanım alanı çok geniş olduğundan bir çok şekilde kullanılabilir. Yemeklere veya salatalara serpmek bu alanlardan bir tanesi. Susam sadece yüksek kalsiyum içermez, aynı zamanda doymamış yağ ve posa kaynağıdır.

Somon

Sürekli faydalarını duyduğumuz somon burada da karşımıza çıkıyor. Esansiyel yağ asitleri, yüksek kalsiyum içeriği ve mineraller açısından zengindir.

Yulaf

Yulaf ezmesi tükettiğinizde hatırı sayılır şekilde kalsiyum almış olursunuz. Haftada en az 3 kere yulaf ezmesi tüketmeye özen gösterin. Süt ürünleri olmadan da kalsiyum ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Burada bahsetmediğimiz yeşil yapraklı sebzeleri kuru yemişlerde iyi kalsiyum kaynaklarıdır.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Meltem Pınar Yıldırım 

Form Assist Diyetisyeni