Stres Önleyici Besinler Nelerdir?

Stres Önleyici Besinler Nelerdir?

Stres Önleyici Besinler

Hayatın içerisinde, sürekli yoğunluk arasında stres önleyici besinler ile stresimizi azaltabilir, hatta yok derecesine getirebiliriz. Öğrenciler için stresli geçen sınav dönemleri, yetişkinlerin yoğun çalışma hayatı ve uzun saatler bitmek bilmeyen mesailerle ne yapacağını bilemeyiz ve stres, yorgunluk ile evin yolunu tutarız. Peki,  besinlerin stresi azaltmada etkili olduğunu biliyor muydun?

Bu dönemlerde doğru besinler seçip, stresi alt etmeye ve beynimizi daha iyi çalıştırmaya ne dersin?  Evet stresi bir muz yiyerek elbette çözemezsin ama beslenmende sağlıklı ve doğru seçimler yaparak stresin vücuda etkilerini en aza indirebilirsin :) O zaman bu besinler nelerdir birlikte bakalım:

egzersiz

Stres Önleyici Besinler Tam Tahıllar

Stres vitamin ve minerallere olan ihtiyacı artırır. Kepek, çavdar, buğday gibi tam tahıllı besinlerde anti-stres minerali olan magnezyum bulunur.

Balık

Balık yağı, ceviz ve keten tohumunda da bulunan omega-3 yağ asitleri ve DHA’yı fazlaca içermektedir. Bu maddeler özellikle sinir sistemi işlevleri ve güçlü bir hafıza için önemlidir.

Stres Önleyici Besinler C Vitamini

C vitamini zihinsel kapasitemizi doruklara çıkarmaktadır. Bunun için bu dönemde siyah üzüm, turunçgiller, yaban mersini, ananas, çilek, renkli biberler, brokoli ve karnabaharı daha sık tüketmek algılama yeteneğimizi artırarak daha dinç ve sakin bir yapıya kavuşmamızı sağlayacaktır. Eğer bir şeyler ezberlemeye çalışıyorsanız bir kase havuç, roka ve çilekle hazırladığınız salatanızı çalışırken yanınıza alabilirsiniz.

Yağlı Tohumlar

Fındık, fıstık, ceviz gibi besinler zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Özellikle E vitamini zayıf hafızayı güçlendirip aklımıza takılan soruları kolaylıkla hatırlamamıza yardım edecektir. Ayrıca diğer elementler sayesinde sinirlerimiz kuvvetlenirken, odaklanma sorunu ve dikkat dağınıklığı da ortadan kalkacaktır.

Stres Önleyici Besinler : Soğan

Aşırı yorgunluğa, uykusuz geçen geceler sonucunda oluşan fiziksel yıpranmaya bire bir mucizevi bir besin. Kanı sulandırarak beyne oksijen akışını kolaylaştırır.

Muz

İyi hissetmemizi sağlayan dopamin, depresyon ve stres kontrolünde etkisi olan B grubu vitaminleri ile ruh halimizi iyileştiren magnezyum ile başarabiliriz. Hepsi bu mucizevi meyve muzda bulunuyor.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni