Kivi ve 10 Faydası Nelerdir?

Kivi ve 10 Faydas Nelerdir?

Kış mevsiminden hele de ocak ayının meyvesi: kivi ve 10 faydası var ise, bu yıl asla hastalanmayacağız. Çünkü kivi, bir meyve olmak dışında vücut direncini arttırır ve daha sağlıklı olmayı sağlamaktadır.

Kivi Kanserle Savaşıyor

Kanser çok korkutucu bir durum olabilir ve biz biliyoruz ki kanser önlenebilir! Doğru beslenme ile kanser dahil bir çok hastalığı önleyebiliriz. Kiviyi günlük beslenmeye eklemek kansere karşı koruyor. Üstelik günlük C vitamini ihtiyacının %77’sini karşılıyor. Kivinin düzenli tüketimi kolon kanserini önler hatta içerisindeki lif bağırsaklardaki yararlı bakterilerin büyümesini artırarak kanser riskinin gelişmesini azaltır.

egzersiz

Sindirim Sistemine İyi Geliyor

Bağırsaklarımızda yaşayan yararlı bakterilere besin kaynağı olan kivi sindirim sistemini düzenliyor. Üstelik proteinleri parçalayan ve protein sindirimine yardımcı olan aktinidin enziminide içeriyor.

Kilo Vermeye Yardımcı Oluyor

100 gramı sadece 55 kalori ve lif içeriyor, Tokluk hissini artırıyor. Meyve hakkını kividen yana seçersen tokluk hissin daha uzun sürecek.

Solunum Yolu Hastalıklarını Önlüyor

C vitaminin solunum yolu rahatsızlığı çeken kişilere önerilir ve kivi bunun için mükemmel çözüm! Solunum sistemini yatıştırır, hırıltı ve burun tıkanıklığı gibi semptomları azaltır. Yapılan çalışmalarda bu sonucu destekliyor.

Diyabeti Kontrol Altında Tutuyor

Glisemik indeksi son derece düşük olan kivi kan şekerindeki ani dalgalanmaları önleyerek insülin seviyesini koruyor. Ayrıca kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olacak inositolü içerir. *İnositol’ün bir çok faydası vardır. Serotonini artırır, depresyon ve anksiyete durumlarında iyileşme gösterilmesine yardımcı olur.

Maküler Dejenerasyonu Önlüyor

Düzenli tüketilen kivi göz sağlığını koruyor. Göz sağlığını iyileştirmeye yardımcı lutein içeren kivi, A vitamini açısından zengin olmasıyla da gözleri çifte korumaya alıyor.

Ocak Ayının Meyvesi : Kivi ve 10 Faydası - Kalp Sağlığını Koruyor

Kolesterol içermemesinin yanı sıra, kivi kan inceltme ve pıhtı giderme işlemlerinde yardımcı olduğu bilinen ve kan damarları üzerindeki basıncı azaltan potasyum içeriyor. Ayrıca kandaki iyi kolesterol seviyelerini yükseltir.  Kivi ayrıca, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek bir polifenol  olan kersetin içerir.

Huzursuz Bağırsak Sendromunu Önlüyor

Eğer huzursuz bağırsak sendromundan muzdaripseniz mutlaka kivi tüketmelisiniz. Bağırsak Sendromu hastalarından oluşan bir çalışmada, bir ay boyunca günde iki ila üç kivi yiyenlerin bağırsak hareketlerini kontrol edebileceği gösterilmiştir. Bunun nedeni, kivi etinin yüksek lif ve aktinidin içeriyor olmasıdır.

Ocak Ayının Meyvesi : Kivi ve 10 Faydası - Kabızlığı Tedavi Ediyor

Kabızlık, sağlıklı olmayan bağırsakta görülen ve genellikle yaşlılarda ve kötü beslenme alışkanlıklarına sahip olan kişilerde görülen bir sindirim problemidir. Kivi ise doğal bir müshil görevi görüyor.

Vücudun Alkali Dengesini Oluşturuyor

Kivinin tüm meyvelerin içinde en alkali olduğunu biliyor muydunuz? Kivideki zengin mineraller, midedeki aşırı asiditeyi nötralize etmeye yardımcı olur, rahatsızlıktan ve onunla birlikte gelen mide bulantısından kurtarır. Ancak bu denge sadece mide sağlığıyla sınırlı değildir. Asit / alkali denge genç cildi, iyi uykuyu, bol enerjiyi ve güçlü bir bağışıklık sistemini destekler.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Meltem Pınar Yıldırım 

Form Assist Diyetisyeni