Karabuğday Tüketmek İçin 4 Neden

Karabuğday Tüketmek İçin 4 Neden

Karabuğday

Mutfaklarımızda pek yer vermediğimiz karabuğday vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. Faydaları sayılmakla bitmeyen bu besini tüketmeniz için gereken birçok neden bulunmaktadır. Nedenlere geçmeden önce faydalarını anlatacak olursak.

Yeni yeni duyulmaya başlanan ve tüketilmesine alışkanlık kazanılan karabuğday üzerine yapılan çalışmalar sonucunda bağırsak sisteminde yer alan kalın bağırsakların daha iyi çalıştığı ortaya çıkmış. Bir başka ilginç veri ise; anne sütü %100 biyolojik değere sahiptir.

egzersiz

Anne sütü kadar yararlı bir besin daha yoktur. Bu besine en yakın değere sahip olan kara buğday %90 üstü biyolojik değere sahip olarak inanılmaz faydalı bir besindir. İşte karabuğday tüketmek için 4 neden?

Karabuğdayın Faydaları

Yüksek lif oranı sayesinde diyabet hastalarının kullanımına uygundur. Dengeleyici etkisi bulunmaktadır. Tok tutmasının yanı sıra kan şekerini düzenleyen etkisi ile kişilerin sağlıksız beslenmesinin de önüne geçmektedir. Kanser, kilo alma, kolesterol gibi çeşitli birçok rahatsızlığı önleyici etkiye sahiptir. Buğday çeşitlerinin çoğu gluten içerir. Karabuğday ise gluten bakımından sıfırdır. Bu nedenle çölyak hastaları da rahatlıkla tüketebilir. Eğer demir vitamini konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız demir vitamini bakımından en yüksek değerlere sahip olan karabuğday tüketerek anemi problemi ile demir vitamini eksikliğinin önüne geçebilirsiniz. Kısacası mutfağınızda her türlü hastalık ve sağlık problemine karşı mücadele etmek için kara buğdaya sık sık yer vermelisiniz..

Karabuğday Tüketmek İçin Bilmeniz Gereken 4 Neden

  • Besin içeriği ve faydalarından ötürü mutfağımda sık yer verdiğim mucizevi besin karabuğday…
  • Biz tahıl olarak düşünsek de aslında tahıllardan farklıdır.
  • Gluten içermez bu doğrultuda çölyak hastaları için uygun bir besindir.
  • Bulgurun meydana getirdiği şişkinlikten şikayetçiyseniz rahatlıkla karabuğdayı kullanabilirsiniz.
  • Kaliteli bir karbonhidrat kaynağı olmasının yanında aminoasit örüntüsü nedeniyle oldukça kaliteli bir protein kaynağıdır.
  • Hayvansal protein tüketmeyenler için iyi bir alternatif olabilir.
  • Potasyum açısından zengin olması nedeniyle yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
  • Bol posalı düşük glisemik indeksiyle de kan şekerinizi dengeli bir şekilde yükseltir ve tokluk sinyalini uzatır.
  • O zaman yememek için bir neden yok gibi

Not: Haşlamadan önce karabuğdayları mutlaka güzelce yıkayın. 

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni