Egzersiz Öncesi Tercih Edilebilecek 7 Besin Nedir?

Egzersiz Öncesi Tercih Edilebilecek 7 Besin Nedir?

Kurutulmuş Meyveler

Hepimizin istediği egzersiz veya spor yaparken en yüksek verimi sağlamak. Egzersiz yaparken beslenmenin önemi burada da ortaya çıkıyor. Egzersiz öncesi tercih etmemiz gereken öğünler ve sonrasında tükettiklerimiz çok önemli. Bu yazımda egzersizden önce tüketebileceğin bazı besinlerden bahsedeceğim.

Hızlıca hazırlayıp tüketebileceğin biraz kuru üzüm, yabanmersini, vişne, kayısı, incir, kurutulmuş ananas  kendini egzersiz sırasında toparlamana yardımcı olur. Kurutulmuş meyveler iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır ve hızlıca sindirildiğinden egzersiz sırasında ağırlık yapmazlar.

Tam Tahıllı Ekmek

1 dilim tam tahıllı ekmek ile çok güzel bir karbonhidrat alabilirsin. Yanında tüketeceğin 1 haşlanmış yumurta veya az yağlı hindi füme egzersiz öncesi çok iyi bir ara öğün olacaktır.

Muz

Doğanın bize sunduğu güç barı muz, karbonhidrat ve potasyumun en iyi paketlenmiş hali diyebiliriz. Muz sinir ve kas fonksiyonlarını destekleyerek egzersiz sırasında performansına katkıda bulunacak.

Izgara Tavuk, Brokoli ve Tatlı Patates

Eğer kas kazanımı ve vücut yapmak için çalışıyorsan ızgara tavuk, brokoli ve tatlı patatesten oluşan böyle bir öğünü tüketmelisin.

Yulaf

Posa ile dolu olan yulaf karbonhidratın kana yavaşça salınmasını sağlar. Bu yavaş salınım sırasında enerji seviyeni egzersiz boyunca düzenli tutabilirsin.

Meyve ve Yoğurt

En kolay ve en basit, en harika egzersiz öncesi öğün! Meyve karbonhidrat ile doluyken yoğurt ise protein ile dolu. Bazı meyveleri tüketmek egzersiz sırasında seni aniden güçsüz hissettirebilir. Protein ile desteklediğinde kana karbonhidrat salınımı daha yavaş olacak ve performansını uzatacak ayrıca kaslarını destekleyerek kas onarımını düzeltecek.

Karışık Kuruyemiş

Kuru yemişler yüksek yağ içeriğine sahiptir ve sağlıklı yağlar, eğer kas kazanımı istiyorsan sana yardımcı olacaktır. Hazır paketlerde alıyorsan dikkat etmelisin çünkü kavrulmamış, çikolata veya ekstra şeker içermiyor olmalı.

Öneriler

Öğünlerini 30-90 dakika önce almaya çalışmalısın. Unutma ki yaptığın egzersizin şiddeti, süresi, sıklığı ve hedefine göre ara öğün veya öğün almalısın. Ara öğün süresi ise yine kişiye özel olarak belirlenmeli. Tamamen sana özel beslenme programı ve egzersiz programı istiyorsan Form Assist seni bekliyor.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Meltem Pınar YILDIRIM

Form Assist Diyetisyeni