Bahar Beslenmesi Nasıl Yapılır?

Bahar Beslenmesi Nasıl Yapılır?

Baharda Tazelenmeye ve Forma Girmeye Hazır Mısınız?

Mart ayının gelmesiyle hepimizde bir değişim isteği uyanır. Evlerde bahar temizliğiyle beraber bedenimizde arınma ve fazla kilolardan kurtulma isteği başlar. İlkbaharın meyve-sebzeleriyle arınıp yaza daha fit girmek için bu 5 maddeyi mutlaka uygulayın!

egzersiz

Mevsim Meyve - Sebzelerini Tanıyın

Mart Meyveleri: Portakal (son demleri), elma, yerli muz, ayva Mart Sebzeleri: Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı, havuç, şalgam, pancar, Marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere Balık: Levrek, kalkan, kefal, tekir ve midye 

Doğa Yürüyüşleri Yapın

Tüm kış evlerde ve kapalı ortamlarda tıkıldık kaldık. Eğer vücudu hem içten hem de dıştan tazelemek istiyorsak mutlaka bol oksijen içeren ortamlarda spor yapmamız gerekir. Böylece oksijen kapasitesini artırarak yağ yakımını daha çok hızlandırmış oluruz. Unutmayın ilkbaharın taze güneşiyle bahar yorgunluğuna da elveda diyeceğiz :)

Akşam Yemeği Geç Saatlere Kalmasın

Kışın havanın erken kararmasıyla akşam öğünü de daha erken yapılıyor. Baharla birlikte geç kararan hava akşamları daha geç yemek yenilmesine de neden olabiliyor. Bu hataya sakın düşmeyin, yemeği havanın aydınlık olup olmamasına göre değil saate göre yiyin ve kış mevsiminin kazandırdığı erken yeme alışkanlığını devam ettirin.

Bahar Yorgunluğunu Önlemek İçin Erken Yatıp Erken Kalkın

Evet! Artık gün daha erken aydınlanıyor ve bedenimiz güne daha erken başlamak istiyor. Yatış- kalkış saatlerinizi gün ışığına göre düzenlerseniz, günün temiz havasıyla bahar yorgunluğuna yakalanmaktan kurtulabilirsiniz

Hafiflemek İçin Fit Smoothie’ler

Kışın kalın kazaklarla bol kıyafetlerle sakladığımız göbekler ortaya çıkıyor! Haftanın bir günü veya en azından bir öğününde sıvı beslenme hem arınmaya hem de fazlalıklardan kurtulmaya yardımcı olacak. Aynı zamanda sebze meyvelerden gelecek bol antioksidan ile bir taşla üç kuş vurmuş olacağız :) FormAssist Blog’ta sizler için harika smoothie’lerimiz hazır :)

Sonuç

Bahar aylarına iyi bir beslenme düzeni ile başlayarak, ölü toprağı üzerinden atan bahar gibi siz de bahar ayına üzerinizdeki ölü yükü atarak enerjik ve dinç bir şekilde başlayabilirsiniz.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni