Meyveli Yulaflı Yoğurt Tarifi, Nasıl Yapılır?

Meyveli Yulaflı Yoğurt Tarifi, Nasıl Yapılır?

Meyveli Yulaflı Yoğurt

Kahvaltılıkların en güzeli olmaya aday meyveli yulaflı yoğurt. Diyet çözümlerinde, ara öğün isteklerimize kulak asan bir yemek veya tatlı çeşiti veya atıştırmalık. Siz ne demek isterseniz deyin. Biz ona hafif kahvaltılık dedik. Kahvaltı dediğimizde ilk aklımıza gelen imgeler, peynirler, zeytinler, hamurlu yiyecekler, sucuklar, ballar, kaymaklar gelir. Bu kahvaltı saydıklarımızın hiçbirinden değil, meyveli yulaflı yoğurt hem hafif hem de karın doyurucu niteliğe sahip.

Hamurlusundan meyvelisine, fırınlananlara kızartılanlara veya karışım olarak bir çok kahvaltılık çeşiti bulunmakta. İçerisinden hangisini yapmayı istemek sizin tercihiniz. Ancak bizler günün şu dakikalarında, sizlerin bunu okuduğu vakitlerde tavsiye ettiğimiz ve bizlerin de çok sevdiği bir kahvaltı, bir ara öğün bulunuyor. Meyvelerden elde edilen öğünümüzü, ders çalışırken, ofiste çalışırken, spordan sonra, film izlediğiniz esnada, istediğiniz her vakitte yapabileceğiniz pratikliğe sahip.

 meyveli yoğurt

Aynı zamanda kalori dostu olmakta olan tatlı, kilo aldırmaz ve içerisinde bir dolu lif ile lif kaynağı olmaktadır. Meyveli yulaflı yoğurt sadece kahvaltılık olarak değil, ana öğün veya dilerseniz ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Her mevsim dilediğiniz saatte tüketebilirsiniz.

Çünkü bir akşam tüm işlerimizi yaptıktan sonra film izlerken çok güzel eşlik edebilecek atıştırmalık. Sadece damağınıza güzel bir tat bırakmayacak, keyifle, herhangi bir zaman kaybetmeden yapabileceğiniz ara öğün çeşitlerinden biridir. Tarifimizi verirken sadece sizi değil, size eşlik etmesi için arkadaşınıza düşündük. Aynı anda hem tatlı yiyip hem de fit kalmanın keyfini çıkarmanızı öneririz.

Kahvaltıda farklılık arıyorsanız meyveli yulaflı yoğurt tam size göre! Yazın serinleten fresh tarifler daha çok tercih ediliyor. Yulafın, mevsim meyvelerinin ve yoğurdun eşsiz uyumuna bayılacaksınız. Kahvaltıda veya ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz.

Meyveli yulaflı yoğurt malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt (süzme)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı yulaf/granola
  • 1 tam ceviz
  • mevsim meyveleri

Meyveli Yulaflı Yoğurt Tarifi ve Hazırlanışı

  • Yoğurtla tarçını karıştırın.
  • Yarısını kaseye ekleyin.
  • Üzerine yulaf ezmesi veya granola ve meyveleri ilave edin.
  • Ardından yoğurdun kalan kısmını ekleyin ve görseldeki gibi üzerini ceviz yulaf ve meyvelerle süsleyin ve tarifimiz hazır.
  • Afiyet olsun. :)

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni