Muzlu Dondurma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muzlu Dondurma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muzlu Dondurmanın Mevsimi Olmaz

Dondurma kış mevsimine yaklaştığımız da 'mevsimi bitti' diyenlere karşı dondurmanın mevsimi olmaz: muzlu dondurma var ' diyerek öğrendiğimiz pratik bilgileri aktarıyoruz. Dondurma genellikle yaz mevsiminde serinlemek, ferahlamak amacıyla tüketilse de tadı damaklarda kaldığı için her mevsim tüketmek istiyoruz. Ancak kimi marketler dondurma satmamakta veya stokta az bulundurmakta.

egzersiz

Bunun dışında kimimiz dışardan dondurma almak yerine, evde dondurma yapmayı tercih etmektedir ki aslına bakarsanız bu daha pratik ve daha cezbedici bir durum. Çünkü evde yapılan dondurmanın içine ekstradan şurup veyahut adını bilmediğim türden elemenler koymuyoruz ve ne yediğimizi biliyoruz. Ayrıca kalorisi biz ayarlıyoruz. Daha güzeli ne olabilir ki! Kendini şımartmaya var mısın? Çünkü bu tarif sadece özel olarak hazırlandı.

Çünkü sen değerlisin ve her mevsim dondurma tüketebilirsin. Dondurmanın faydalarını saymakla bitmez. bunun yerine yaptığımız muzlu dondurma ile hangi besin değerlerini tükettiğimi öğrenelim. Bu dondurmayı yaparken içerisine koyduğumuz muz ile protein ve lif dışında ek olarak C vitamini, B6 vitamin ve bakır, sodyum, manganez, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller vücudumuza almaktayız.

Ayrıca bu tür meyvelerde sıfır yağ ve sıfır kolesterol bulunduğundan kilo aldırmamaktadır. Ayrıca içerisine konulan süt ile kalsiyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineral vücudumuza almaktayız. içerisine konulan keçi boyunuzu unu ile ise antioksidan değeri yüksek, bol karbonhidratlı bir tür undur. Muzlu dondurmayı sadece serinlemek için değil, boğaz şişkinliklerinde iyileştirici bir gücü bulunmaktadır.

Çünkü boğaz ağrılarında sıcak içecekler tüketmek yerine dondurma ile ağrı baskılanabilir. Ancak buzlu su içilmemelidir. Dondurmanın mevsimi olmaz ve canınız ne zaman çekerse yiyebilme lüksüne sahipsiniz. Biz bu dondurmayı çok sevdik, senin de seveceğine inanıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık.

Dondurmanın Mevsimi Olmaz: Muzlu Dondurma

Sen de "Dondurmanın mevsimi olmaz!" diyenlerden misin? O halde evde pratik bir tarif yapmaya ne dersin? Üstelik 1 porsiyonu 110 sağlıklı kalori!

Muzlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri 

  • 1 büyük dondurulmuş muz
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı dark kakao
  • 1 tatlı kaşığı ev yapımı portakal reçeli
  • Yarım çay bardağı soğuk süt

Muzlu Dondurma Hazırlanışı ve Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri 2-3 dk rondodan geçirin
  • 15 dk buzlukta bekletin
  • Üzerini bademle süsleyin
  • Ev yapımı muzlu dondurmanız hazır!
  • Afiyet olsun.

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Meltem Pınar Yıldırım 

Form Assist Diyetisyeni