Ekmek Pizzası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekmek Pizzası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekmek Pizzası

Bayat ekmekler, genellikle tüketimde tercih edilmez. Tercih edilmemesi gibi sebeplerden dolayı ülkemizde her gün milyonlarca ekmek çöplere gitmekte ve bu konuda üst sıralarda yer almak oldukça kötü bir durum. Bayat ekmeğin birçok faydası yazılı ve görsel medyada dahil olmak üzere birçok hekim tarafından söylenmektedir. Bayat ekmek, taze ekmeğin aksine dinlenmiş bir durumda olduğu için mideye oturma gibi durumları söz konusu değildir.

egzersiz

Örneğin sıcak bir ekmek tükettiğinizi düşündüğümüzde, fırından yeni çıkıp alınan taze ve sıcak ekmek dinlenmemesi, sıcak olması gibi durumlardan dolayı tüketim esnasında leptin hormonun çalışmasını önlüyor. Bu da doygunluk hissinin azalmasına ve daha fazla tüketmenize yol açıyor. Ekmekleri, ülkemizin yemek kültürü (yağlı yiyecekler) ile tüketimini düşündüğümüz zaman kilo almak için istenen bütün şartları yerine getirmiş oluyoruz.

Bu gibi sebeplerden dolayı çöpe gönderdiğimiz bayat ekmek aslında oldukça faydalı ve çeşitli alanlarda kullanılabilmektedir. Bunlardan biriside bugün sizlere tarifini vereceğimiz Ekmek Pizzası... Tarife geçmeden önce gelin birlikte bayat ekmeğin faydalarına bakalım;

Bayat Ekmeğin Faydaları

Kilo almanızı engeller, hızlı tüketilemediği için vücudunuzun beslenme sırasında çalışması gereken hormonların salgılanmasını gerçekleştirir. Tabii ki her bayat ekmek oldukça faydalı bir durum da olacaktır diye kaide bulunmamaktadır. Bayat ekmek tüketirken dikkat edilmesi gerekenler ise; ekmek en fazla bir gün dinlenmiş olmalıdır. Buğday ekmeklerinin bayatlamış halleri de taze ekmek gibi kilo aldırıcı bir yapıya sahiptir.

Mısır ekmeklerinin bayat olanı daha makuldür. Ayrıca son olarak ekmeklerin bayat olanlarında tüketmeden önce küflenme durumunun olup olmadığını kontrol edin. Gözle görülür bir şey olmasa da küf kokusunun ekmeğin içine girip girmediğini kontrol edin. Bayat ekmeklerinizin çöpe gitmemesi için güzel bir tarif vermek gerekirse Ekmek Pizzası tam size göre;

Bayat Ekmekleri Değerlendiriyoruz: Ekmek Pizzası

Ülkemizde en çok tükettiğimiz ve yine en fazla çöpe giden besin maalesef ki ekmek.  FormAssist olarak evlerdeki bayatlamış ekmekleri israf etmemek adına bir tarif yapalım dedik veeee Ekmek Pizzasını ortaya çıkardık. Harika da oldu? Tarif oldukça basit:

Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri

  • 7-8 dilim bayatlamış ekmek
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Biber, domates
  • Sucuk
  • 100 gr. Rendelenmiş light kaşar
  • Kekik, pul biber, karabiber
  • Fırında 30 dk 180 derecede pişirin Afiyet olsun

Daha fazla yemek tariflerimiz için buraya tıklayınız

Google Play ücretsiz indir : Form Assist

App Store ücretsiz indir : Form Assist

Dyt. Berrin Kolsuzoğlu

Form Assist Diyetisyeni